CNC stružni stroji

CNC stružnica je pravzaprav najstarejše obdelovalno orodje za kovino in ostale materiale in je nepogrešljiv stroj v raznih industrijah. Vodeno je računalniško, programiranje horizontalne stružnice oziroma katere koli CNC stružnice pa zahteva strokovno usposobljenega delavca in določeno znanje in izkušnje. Stružnica za kovino odstranjuje odvečni material in ustvarja valjasto obliko kovine. Stružnice za kovino oziroma CNC stružnice se uporabljajo pri obdelavi velikih odlitkov turbin, izdelavi ladijskih motorjev itd.

Prednosti CNC stružnice so mnoge, med drugim so zelo prilagodljive, saj je delo programirano in lahko program pripravite vnaprej. Prav tako CNC stružnica za kovino, omogoča prilagajanje obdelovalnega procesa, shranjevanje programov dela, enostavno spremljanje obdelave, optimizacijo rezalnih parametrov.

Še ena od prednosti CNC stružnice je, da lahko poskrbimo za ustrezno dokumentiranje orodij in nastavitev, obdelavo pa lahko povežemo s kontrolnimi sistemi.

POGLEJ VRSTE STROJEV
POGLEJ VRSTE STROJEV

Horizontalne stružnice

Horizontalne stružnice so avtomatski obdelovalni stroji, ki so primerni za izdelavo izdelkov iz različnih materialov, tudi kovine, v večinoma okroglih oblikah. Za horizontalno stružnico je značilno, da obdelovanec vrti, rezilno orodje pa ga z gibanjem po eni ali dveh oseh mehansko obdeluje. S CNC horizontalno stružnico za kovino lahko obdelujemo različne velikosti materialov, delo pa je opravljeno natančno in kvalitetno.

V naši ponudbi boste našli naslednje horizontalne stružnice:

Horizontalne stružnice Takamaz 

S hkratno uporabo dveh sinhroniziranih orodij za struženje (na primer orodje za grobo struženje in orodje za končno obdelavo) z obeh strani, lahko ublažite upogibanje delov, s čimer dosežete visoko natančnost rezanja in krajše čase ciklov.

Horizontalne stružnice Hwacheon 

vrhunske CNC stružnice za kovino, ki so enostavne za upravljanje, omogočajo pa odlične rezultate dela.

Horizontalne stružnice Akira-Seiki  Akira Seiki se posveča izgradnji stružnega središča s stabilnostjo in prijaznim delovanjem. Od velikosti vpenjal 6″ do 18″ zagotavljajo široko paleto proizvodnje.

Vertikalne stružnice

Vertikalne stružnice so namenjene obdelavi zelo težkih in velikih obdelovancev, ki lahko v premeru merijo tudi do 10 m. Vertikalna stružnica ima zaradi lažjega centriranja in vpenjanja vertikalno glavno os. Na tak način lahko učinkovito izkoristimo težo obdelovancev kot zanesljivo pomoč pri samem vpenjanju. Vertikalna stružnica je nepogrešljiv stroj v marsikateri industriji. Kakovostne vertikalne stružnice vam ponujamo tudi v podjetju Robomac, in sicer od proizvajalca Hwacheon. Gre za vodilno ime v industriji obdelovalnih strojev, ki vam ponuja tudi kakovostne rezkalne stroje in CNC stružnice za kovino. 

Vertikalni stružni stroji Hwacheon Hwacheon je vodilno ime v industriji obdelovalnih strojev. Za ohranjanje vašega zaupanja skrbijo tako, da vam nudijo najboljše horizontalne rezkalne stroje za kovino in ostale stroje ter storitve.

Stroji za struženje

HWACHEON CUTEX 160

HWACHEON CUTEX 180

HWACHEON HI-TECH 230

HWACHEON HI-TECH 450

HWACHEON HI-TECH 550

HWACHEON HI-TECH 850

HWACHEON T2 – 2TMC

TAKAMAZ XL-200

TAKAMAZ XD-10i

TAKAMAZ XW-200

TAKAMAZ XY-2000 PLUS

TAKAMAZ TOP TURN 2

AKIRA SEIKI SL-25MC

AKIRA SEIKI SL40-MC

HWACHEON VT 450

HWACHEON VT 650

HWACHEON VT 950+

HWACHEON VT 1150+